Kyläyhdistys

Tirvan seudun kyläyhdistys ry:n tehtävänä on olla kyläläisten ja kesäasukkaiden yhteisten asioiden eteenpäin viejänä. Jokainen kylällä asuva voi kyläyhdistyksen kautta tuoda oman äänensä kuuluviin ja vaikuttaa kylän kehitykseen omalta osaltaan. Asukkaita Tirvalla on noin 400 ja kesällä määrä kolminkertaistuu. Yhteyttä pidetään naapurikyliin, kuntaan ja seurakuntaan. Yhteistoimintaa viime vuosina on ollut muun muassa Valkealan kylät ry:n, Pohjois-Kymen kasvun ja Kymenlaakson Kylät ry:n kanssa. Valokuitu- ja vesiosuuskuntahankkeiden kanssa on myös tehty yhteistyötä.

TIEDOTTAMINEN
Tärkeä osa kyläyhdistyksen toimintaa on tiedon jakaminen kaikille kyläläisille. Yhdistyksen tavoitteena on vähintään kaksi kertaa vuodessa pitää yhteisiä tilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita. Tilaisuuksista ilmoitetaan Valkealan Sanomissa ja kylän ilmoitustauluilla. Ilmoitustauluja kylällä on kaksi kappaletta. Ne sijaitsevat Seuralan edessä Tirvantien varrella ja Pasintien ja Tirvantien risteyksessä olevalla bussipysäkillä.

Tirvan nettisivut saavat uuden ulkoasun vuoden 2018 aikana. Sivut uudistetaan talkootyönä kyläyhdistyksen hallituksen jäsenten sekä yhden ulkopuolisen henkilön kesken. Tirvan seudun kesäesite ja sen välissä jaettava palveluhakemisto ovat myös kyläyhdistyksen tapa tiedottaa asukkaita. Kesäesitettä jaetaan kesätorilla ja Tirvan lavalla.

KESÄTORI
Kyläyhdistys järjestää kesäisin kesätori- ja kahvilatoimintaa Seuralan tiloissa ja piha-alueella. Tarkemmat ajankohdat Tirvan kesätoreista löytyy kesäesitteestä ja tapahtumakalenterista. Toripaikan/myyntipöydän vuokra on viisi euroa kerralta ja maksun voi suorittaa paikan päällä kahvion kassalle. Kaikki ovat tervetulleita niin myymään kuin ostoksillekin!

Tirvan juhannusaaton kesätori. © Jukka Autti

RÖLLÄN UIMARANTA
Röllän uimarannan viimeisin kunnostus tehtiin vuonna 2012, jolloin saatiin rantaan laavu ja uusi grillipaikka sekä uusi puucee. Nykyaikaisen matonpesupaikan saaminen rantaan aikaisemmin vuonna 2006, on lisännyt rannan käyttöastetta huomattavassa määrin. Kesällä 2014 Röllään saatiin kyläyhdistyksen toimesta lisäksi mattomankeli matonpesun ja kuivauksen helpottamiseksi. Pidetäänhän ranta siistissä kunnossa kaikkien kyläläisten iloksi!

EHTOOKELLOT
Tirvalla on oma kirkko ja kesäisin ehtookellojen soitto kantautuu kirkonmäeltä kylän ylitse. Ehtookelloja soitetaan klo 18 lauantaina, jolloin on perinteisesti hiljennytty ja lopetettu viikon työt ja rauhoituttu sunnuntain lepopäivän viettoon. Kelloja on soitettu äitienpäivän aatosta elokuun loppuun. Ehtookellojen soitosta vastaavat kyläyhdistyksen vapaaehtoiset jäsenet.

MUU TOIMINTA
Kyläyhdistys haluaa muistaa uusia paikkakunnalle muuttaneita perheitä sekä syntyneitä vauvoja vuosittain kyläkokouksen yhteydessä. Tirvan seudun kyläyhdistyksen toimintaa voit tukea ostamalla Tirva-tuotteita.


YHTEYSTIEDOT – Tirvan seudun kyläyhdistyksen hallitus
• Puheenjohtaja Sovi Vääntäjä, 0400 525 062, vaantajantila@pp.inet.fi
• Sihteeri Virve Jäntti, 044 0660 910, virve.jantti@gmail.com
• Rahastonhoitaja Tiina Palmroos, 040 732 9603, palmroostiina@gmail.com
• Tonttiasiamies Ari Almgren, 0400 883 791.
• Hallituksen muut jäsenet: Ari Almgren, Petri Levänen (kesäasukkaat), Mari Lakka, Tomi Kankala, Silva Kärpänoja, Sinikka Nykänen, Miia Vainonen, Rilla Eklund ja Ari Jäntti.

Tykkää Tirvasta ja sen seudun kyläyhdistyksestä Facebookissa!