Kyläyhdistys

Tirvan seudun kyläyhdistys ry:n tehtävänä on toimia kyläläisten ja kesäasukkaiden yhteisten asioiden eteenpäin viejänä ja yhteisöllisyyden rakentajana. Jokainen kylällä asuva voi kyläyhdistyksen kautta tuoda oman äänensä kuuluviin ja vaikuttaa kylän kehitykseen omalta osaltaan. Asukkaita Tirvalla on noin 260 ja kesällä määrä kolminkertaistuu (Lähde: Kouvolan kaupungin väestön tilastotiedot). Yhteyttä pidetään naapurikyliin, kuntaan ja seurakuntaan. Yhteistoimintaa viime vuosina on ollut muun muassa Valkealan kylät ry:n, Pohjois-Kymen kasvun ja Kymenlaakson Kylät ry:n kanssa. Valokuitu- ja vesiosuuskuntahankkeiden kanssa on myös tehty yhteistyötä.

TIEDOTTAMINEN
Tärkeä osa kyläyhdistyksen toimintaa on tiedon jakaminen kaikille kyläläisille. Yhdistyksen tavoitteena on vähintään kaksi kertaa vuodessa pitää yhteisiä tilaisuuksia, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita. Tilaisuuksista ilmoitetaan Kouvolan Sanomissa ja kylän ilmoitustauluilla. Ilmoitustauluja kylällä on kaksi kappaletta. Ne sijaitsevat Seuralan edessä Tirvantien varrella ja Pasintien ja Tirvantien risteyksessä olevalla bussipysäkillä.

KESÄTORI
Kyläyhdistys järjestää kesäisin kesätori- ja kahvilatoimintaa Seuralan tiloissa ja piha-alueella. Tarkemmat ajankohdat Tirvan kesätoreista löytyy tapahtumakalenterista. Toripaikan/myyntipöydän vuokra on viisi euroa kerralta ja maksun voi suorittaa paikan päällä kahvion kassalle. Kaikki ovat tervetulleita niin myymään kuin ostoksillekin!

Tirvan juhannusaaton kesätori. © Jukka Autti

RÖLLÄN UIMARANTA
Röllän uimarannan viimeisin kunnostus tehtiin kesällä 2023, jolloin laituri uusittiin. Vuonna 2012 rantaan saatiin laavu ja uusi grillipaikka sekä uusi puucee. Nykyaikaisen matonpesupaikan saaminen rantaan vuonna 2006 lisäsi rannan käyttöastetta huomattavassa määrin. Kesällä 2014 Röllään saatiin kyläyhdistyksen toimesta lisäksi mattomankeli matonpesun ja kuivauksen helpottamiseksi. Pidetäänhän ranta siistissä kunnossa kaikkien kyläläisten iloksi!

EHTOOKELLOT
Tirvalla on oma kirkko ja kesäisin ehtookellojen soitto kantautuu kirkonmäeltä kylän ylitse. Ehtookelloja soitetaan klo 18 lauantaina, jolloin on perinteisesti hiljennytty ja lopetettu viikon työt ja rauhoituttu sunnuntain lepopäivän viettoon. Aikaisemmin kelloja on soitettu äitienpäivän aatosta elokuun loppuun talkoolaisten voimin, mutta talvella 2023 kirkonkellojen soitto automatisoitiin.

MUU TOIMINTA
Kyläyhdistys haluaa muistaa uusia paikkakunnalle muuttaneita perheitä sekä syntyneitä vauvoja vuosittain kyläkokouksen yhteydessä. Tirvan seudun kyläyhdistyksen toimintaa voit tukea ostamalla Tirva-tuotteita.


YHTEYSTIEDOT – Tirvan seudun kyläyhdistyksen hallitus
• Puheenjohtaja Silva Kärpänoja, 050 325 8787, silva@taikasipuli.fi
• Sihteeri Virve Jäntti, 044 0660 910, virve.jantti@gmail.com
• Rahastonhoitaja Tiina Palmroos, 040 732 9603, palmroostiina@gmail.com
• Tonttiasiahenkilö Ari Almgren, 0400 883 791
• Hallituksen muut jäsenet: Ari Almgren, Rilla Eklund, Tommi Harjula, Ari Jäntti, Tomi Kankala, Petri Levänen (kesäasukkaiden edustaja), Mari Lakka, Sinikka Nykänen ja Miia Vainonen.

Tykkää Tirvasta ja sen seudun kyläyhdistyksestä Facebookissa!