Palvelut

Tirvalla on haja-asutusalueeksi ja pieneksi kyläksi paljon tapahtumia ja palveluita. Liikkeellä pitävä voima lähtee aktiivisista kyläläisistä ja yhdistyksistä.

Maanantaisin pääsee kohentamaan lihaskuntoaan Kouvolan kansalaisopiston järjestämässä jumpassa. Tirvan lava tanssittaa kansaa kesäsunnuntaisin. Kirjallista sivistystä auttaa eheyttämään kylällä kahden viikon välein vieraileva kirjastoauto Oravan Matti. Jäätelöauto kiertää alueella keväästä syksyyn kahden viikon välein.

Kirjastoauto. © Silva Kärpänoja

Tirvan seudulla toimii monenlaisia yrittäjiä. Oheisesta PDF-muotoisesta vuosittain päivitettävästä palveluhakemistosta löydät tekijät aihealuettain. Tukekaamme paikallista osaamista! Aukaise/lataa Tirvan seudun palveluhakemisto PDF-muodossa

Julkista liikennettä Tirvalla on harmillisen vähän. Bussiyhteys kulkee kerran päivässä Valkealaan ja takaisin läpi vuoden. Kutostien varresta menee kuitenkin lukuisia Kouvolan yhteyksiä päivässä. Talkoohenki näkyy myös järkevien kimppakyytien järjestämisessä. Paikalliset taksiyrittäjät auttavat myös mielellään.

Kutostien varrella Pasintien alussa sijaitsee SEO:n kylmäasema sekä herkullista lounasta ja à la carte annoksia tarjoava Ravintola Tirva, Pasintie 2, 46430 Tirva. Ravintola Tirvalla on myös kotiinkuljetusmahdollisuus alueelle.

Lähin ruokakauppa ja asiamiesposti sijaitsee Kaipiaisissa 7 kilometrin päässä Tirvan keskeisimmältä kylältä. Sale, Kaipiaistentie 14, 46400 Kaipiainen.

Valkealan kirkonkylälle on matkaa 18 km. Sieltä löytyvät ruokakauppa, apteekki, kukkakauppa, Kierrätyspuoti Minnukka, kaksi pizzeriaa, kodinkone- ja sähköliike sekä monipuolinen liikuntakeskus Valkealatalo. Valkealatalossa järjestetään useita kädentaidon ja liikunnan kursseja. Lisäksi siellä on uimahalli, kuntosali, kahvio, kiipeilyseinä, nuorisotilat sekä rantasauna avantoineen. Valkealatalon välittömässä läheisyydessä ovat jäähalli, tekonurminen jalkapallokenttä, yleisurheilukenttä ja hiihtoladut. Toikkalantie 5, 45370 Valkeala. Vuonna

Vuonna 2024 kirkonkylälle valmistui upea Valkealan monitoimitalo. Se pitää sisällään nykyaikaiset tilat perusopetukselle, varhaiskasvatukselle, lähikirjastolle, nuorisopalveluille, valmistuskeittiölle ja Kymenlaakson hyvinvointialueen perhekeskukselle. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa kuntalaisille ja yhdistyksille ilta- ja viikonloppuaikaan monipuoliset harraste- ja toimintamahdollisuudet.

Valkealan ABC:ltä löydät lähimmän Alkon sekä huoltoaseman, pankkiautomaatin, ravintolan ja asiamiespostin. Kalevantie 1, 45370 Valkeala.

Utissa, 14 km Tirvan kylältä, sijaitsee 24 tuntia avoinna oleva ABC-huoltoasema. Tankkauksen lisäksi sieltä löydät myös apteekin, Hesburgerin, ravintolan ja pankkiautomaatin. Utin ABC, Lentoportintie 3, 45410 Utti.