Metsästysseura

Tirvan seudun metsästysyhdistys ry on toiminut Tirvalla jo vuodesta 1953. Metsästysmaja ja ampumarata rakennettiin 1966, jolloin pidettiin radalla avajaiskilpailut. Metsästysmaja sijaitsee Tirvan tanssilavan läheisyydessä (Pasintie 209). Seuran metsästysalueet sijaitsevat Tirvan lähikylien alueella, kokonaispinta-ala metsästykseen on n. 5 600 hehtaaria. Seuraan kuuluu toistasataa jäsentä.

Metsästysyhdistys toteuttaa riistanhoitoa, tekemällä vuosittain riistanhoitosuunnitelman sekä hoitamalla ja parantamalla riistan elinympäristöä. Seuran riistanhoidon toimenpiteisiin kuuluu myös pienpetojen ja rauhoittamattomien eläinten pyyntiä, linnuille pesäpönttöjen laittoa, ruokinnan suunnittelua ja toteutusta.

Riistakantoja seurataan hirvi-, riistakolmio- ja vesilintulaskennalla, sekä tekemällä havaintoja riistakantojen tilasta. Hirvenmetsästyslupien anominen ja jakaminen toteutetaan yhteislupamenettelyllä Valkeala-Kouvola RHY:n alueella.

© Jukka Autti

Metsästysseuralla on jäsenistön käytössään ampumarata ampumaharjoitteluun. Seura järjestää jäsenille harjoitus- ja kilpailutoimintaa. Seuran kenneltoimintaan kuuluu kokeet, näyttelyt ja tuomaritoiminta. Myös hirvikoirakokeita järjestetään tarvittaessa.

Metsästysseura järjestää hirvenmetsästyskauden päättyessä peijaiset, joiden pitopaikaksi on vakiintunut Seurala. Perinteeksi on muodostunut myös metsästysmajalla pidettävä Riistalle joulurauha -tilaisuus. Metsästysseura tiedottaa toiminnastaan lähettämällä jäsenistölleen jäsentiedotteet. Tiedotuskanavana toimii myös paikallislehti, nettisivut ja metsästysmajan ilmoitustaulu. Metsästysseura pyrkii myös mahdollisuuksien mukaan järjestämään koulutus- ja neuvontatilaisuuksia sekä nuorisotyötä.


YHTEYSTIEDOT – Tirvan seudun metsästysyhdistyksen hallitus
Puheenjohtaja Jari Hannola, jhannola66@gmail.com
Sihteeri Laura Pasi, laura_pasi@hotmail.com