Seurala-yhdistys

Seurala-yhdistys ry on perustettu ylläpitämään paikallista seurojen taloa. Seurala-yhdistyksen hallitus koostuu seurojen edustajista. Mukana ovat Tirvan Pamaus, Tirvan Nuorisoseura, Kourulan Maamiesseura sekä Tirvan Martat. Seuralaa pyritään pitämään nykyaikaisessa kunnossa ja kunnostamaan tarpeen mukaan. 2000-luvulla on remontoitu mm. nykyaikaiset wc-tilat sisälle ja taloon tulee vesi omasta porakaivosta. Liikuntarajoitteiset on otettu huomioon talon ulko- ja sisäkulkureittien suunnittelussa. Talon ympärivuotista käyttöä ja viihtyvyyttä on pyritty lisäämään ilmalämpöpumppujen avulla. Vuonna 2016 kahvio-ja keittiötilat ovat saaneet päivityksen. Talkootyöllä on ollut kunnostamisessa erittäin suuri merkitys. Talossa on tilava juhlasali (320 m²) näyttämö- ja takatiloineen sekä kahviotila ja keittiö.

JUHANNUS
Juhannuksena kylällä vietetään Kyläyhdistyksen järjestämä perinteinen juhannusaaton kesätori Seuralassa klo 11–13. Ulkona on myyntipöytiä, joissa tarjolla useimmiten makeaa ja suolaista herkkua, käsitöitä ja vaikka mitä muuta. Myymään ei tarvita ennakkoilmoittautumista vaan pöytäpaikan saa lunastaa paikan päällä itselleen 5 euron hintaan. Kahvilassa tarjolla on tuoreita herkkuja, jäätelöä ja makeisia. Sateen sattuessa toimimme Seuralan sisätiloissa. Seuraa tarkempaa tiedotteluamme juhannuksen aikatauluista ja sisällöstä Tirvan Facebook-sivulta.

PIKKUJOULUT
Koko perheen yhteiset pikkujoulut vietetään Seuralassa erikseen ilmoitettavana ajankohtana, yleensä joulukuun alkupuolen lauantai-iltana. Ohjelmassa on joulupuuron syöntiä, buffetti, arpajaiset, joululaulujen laulua, vaihtuvia viihdyttäviä esityksiä sekä illan odotetuimpana tietysti Joulupukin vierailu.

© Jukka Autti

TALON KÄYTTÄJÄKUNTA
Seuralan käyttö jakautuu lähes puoliksi ulkopuolisten ja oman väen käytön suhteen. Suurimpana väenkerääjänä ovat yleensä kyläyhdistyksen järjestämät kesätorit. Nuorisoseuran kesäteatterin näytelmäharjoitukset järjestetään aina talviaikana Seuralassa. Nuorisoseura järjestää lisäksi maaliskuussa Marianpäiväriehan ja marraskuussa Mörköiltamat. Martat ja Pamaus käyttävät Seuralaa yhdistystensä omiin tarkoituksiin. Martat kattavat pöydän lounaalle ja pitävät siinä ohessa myyjäiset aina keväisin ja syksyisin. Ulkopuolista toimintaa ovat kaikki yksityishenkilöiden tai muiden yhdistysten pitämät tilaisuudet. Seurala on suosittu juhlien, kuten syntymäpäivien ja häiden järjestämispaikka.

SEURALAN VUOKRAAMINEN
Seuralan vuokraamista voi tiedustella Tuula Venholta, 050 357 1601.

Katso tarkempi vuokraushinnasto tästä.

Tirvan Seurala on myös mukana Kymenlaakson Kylät ry:n tuottamassa esitteessä Kymenlaakson kylätalot – juhliin ja kokouksiin.


YHTEYSTIEDOT – Seurala-yhdistys ry:n johtokunta
Yhdistyksen hallitus koostuu neljän jäsenseuran edustajista.
• Puheenjohtaja Matti Kankala, 0400 180 160.
• Sihteeri, rahastonhoitaja Tiina Palmroos, 040 732 9603, palmroostiina@gmail.com
• Marttojen edustajina: Sovi Vääntäjä, Jaana Sågbom ja Tuula Venho
• Pamauksen edustajina: Sinikka Nykänen, Eero Nykänen ja Kai Siekkeli
• Nuorisoseuran edustajina: Arja Siekkeli, Kai Laihinen ja Anastasia Tsoli
• Maamiesseuran edustajina: Matti Kankala