Seurala-yhdistys

Seurala-yhdistys ry on perustettu ylläpitämään paikallista seurojen taloa. Seurala-yhdistyksen hallitus koostuu seurojen edustajista. Mukana ovat Tirvan Pamaus, Tirvan Nuorisoseura, Kourulan Maamiesseura sekä Tirvan Martat. Seuralaa pyritään pitämään nykyaikaisessa kunnossa ja kunnostamaan tarpeen mukaan. 2000-luvulla on remontoitu mm. nykyaikaiset wc-tilat sisälle ja taloon tulee vesi omasta porakaivosta. Liikuntarajoitteiset on otettu huomioon talon ulko- ja sisäkulkureittien suunnittelussa. Talon ympärivuotista käyttöä ja viihtyvyyttä on pyritty lisäämään ilmalämpöpumppujen avulla. Vuonna 2016 kahvio-ja keittiötilat ovat saaneet päivityksen. Talkootyöllä on ollut kunnostamisessa erittäin suuri merkitys. Talossa on tilava juhlasali (320 m²) näyttämö- ja takatiloineen sekä kahviotila ja keittiö.

JUHANNUSJUHLA
Kylän juhannus alkaa perinteisellä juhannusaaton kesätorilla, jonka Kyläyhdistys järjestää klo 11–13 Seuralassa. Juhannusjuhla pidetään juhannusaattoiltana perinteisesti Röllän uimarannassa. Juhannuskokko sytytetään noin kahdeksan aikaan illalla ja sitä voi ihailla rannalta tai veneestä Tirvanjärveltä käsin. Seuraa tarkempaa tiedotteluamme juhannuksen aikatauluista ja sisällöstä Tirvan Facebook-sivulta.

PIKKUJOULUT
Koko perheen yhteiset pikkujoulut vietetään Seuralassa erikseen ilmoitettavana ajankohtana, yleensä joulukuun alkupuolen lauantai-iltana. Ohjelmassa on joulupuuron syöntiä, buffetti, arpajaiset, joululaulujen laulua, vaihtuvia viihdyttäviä esityksiä sekä illan odotetuimpana tietysti Joulupukin vierailu.

© Jukka Autti

TALON KÄYTTÄJÄKUNTA
Seuralan käyttö jakautuu lähes puoliksi ulkopuolisten ja oman väen käytön suhteen. Suurimpana väenkerääjänä ovat yleensä kyläyhdistyksen järjestämät kesätorit. Nuorisoseuran kesäteatterin näytelmäharjoitukset järjestetään aina talviaikana Seuralassa. Nuorisoseura järjestää lisäksi maaliskuussa Marianpäiväriehan ja marraskuussa Mörköiltamat. Martat ja Pamaus käyttävät Seuralaa yhdistystensä omiin tarkoituksiin. Martat kattavat pöydän lounaalle ja pitävät siinä ohessa myyjäiset aina keväisin ja syksyisin. Ulkopuolista toimintaa ovat kaikki yksityishenkilöiden tai muiden yhdistysten pitämät tilaisuudet. Seurala on suosittu juhlien, kuten syntymäpäivien ja häiden järjestämispaikka.

SEURALAN VUOKRAAMINEN
Seuralan vuokraamista voi tiedustella Tiina Palmroosilta, 040 732 9603, palmroostiina(a)gmail.com

Katso tarkempi vuokraushinnasto tästä.


YHTEYSTIEDOT – Seurala-yhdistys ry:n johtokunta
Yhdistyksen hallitus koostuu neljän jäsenseuran edustajista.
• Puheenjohtaja Sovi Vääntäjä, 0400 525 062, vaantajantila(a)pp.inet.fi
• Sihteeri, rahastonhoitaja Tiina Palmroos, 040 732 9603, palmroostiina(a)gmail.com
• Marttojen edustajina: Sovi Vääntäjä ja Liisa Saarinen
• Pamauksen edustajina: Anssi Pasi, Sinikka Nykänen ja Eero Nykänen
• Nuorisoseuran edustajina:  Riina Pasi, Arja Siekkeli ja Miia Vainonen
• Maamiesseuran edustajina: Matti Kankala ja Jukka Gardemeister