Nuorisoseura

Olin nahjuksen vaimo

Mitä tuumaisit, jos huomaisit kirjakaupan ikkunassa sinusta kirjoitetun kirjan? Näin käy maisteri Kaarlo Kaskelle ja pian hänelle nauraa koko Kymenlaakso.
 
Aarne Tarkaksen elokuva Olin Nahjuksen vaimo (1961) nähdään ensimmäistä kertaa teatterilavalla. Näytelmän ohjaus ja dramatisointi ovat Virve Mattilan käsialaa. Päärooleissa Terho Haimi ja Anni Siekkeli.
 
Tule sinäkin nauramaan Kaarlon kommelluksille, niin tiedät, mistä kaupungissa puhutaan. Tirvan Nuorisoseuran tuottama esitys on koko perheelle soveltuva komedia, joka on tulvillaan Secretsin säestämää tarttuvaa 60-luvun iskelmää ja rautalankaa, hauskoja koreografioita ja aikakauden puvustusta. Lue tarkemmat tiedot kesäteatterin omilta sivuilta. Liput ennakkoon NetTicketistä!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tirvan Nuorisoseura ry:n tarkoituksena on synnyttää ja pitää yllä positiivista, tulevaisuuteen suuntaavaa toimintaa alueensa väestön keskuudessa. Varsinkin lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan tulee tukea itsetunnon tervettä kehitystä. Seura toimii määrätietoisesti kotiseudun ja sen asukkaiden, nuorten ja kaiken ikäisten hyväksi. Tirvan Nuorisoseuraan kuuluu toistasataa jäsentä.

TAPAHTUMATOIMINTA
Nuorisoseuran jokavuotiseen tapahtumatoimintaan kuuluu keväisin järjestettävä Marianpäivärieha sekä kesäisin järjestettävä kesäretki huvipuistoon tai muuhun lasten suosimaan kohteeseen sekä loppuvuodesta vietetään Kekri-iltaa. Muuta kurssi- ja ohjelmatoimintaa ovat olleet muun muassa improkurssit, pilatestunnit, zumba-kurssit, maalaustyöpaja ja EA-kurssi. Nuorisoseuralaiset osallistuvat lisäksi toiminnallaan ja esityksillään Seurala-yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin.

KERHOTOIMINTA
Kerhotoimintaa järjestetään mahdollisuuksien mukaan, yleensä vuorovuosin näytelmätoiminnan kanssa, sillä seuran voimavarat täytyy keskittää siihen mikä milläkin hetkellä vie eniten aikaa. Lähivuosina aktiviteettina on ollut mm. taide-, tanhu- ja pesiskerhoja. Kerhotoiminta kaipaa kiinnostuneita ohjaajia, jotka ovat valmiita toimimaan lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan. Lasten Luova Lava -kerho ja kesäkuuhun sijoittuva viikon Luova Lava -leiri kannustavat lapsia ja nuoria monipuolisesti kulttuurin pariin.

NÄYTELMÄTOIMINTA
Tirvalaiset ovat aktiivista teatterikansaa ja erityisen innokkaita näyttelijöitä ja kesäteatterintekijöitä. Kesällä 2024 Tirvalla nähdään Aarne Tarkaksen käsikirjoittama Olin Nahjuksen vaimo (1961) -elokuvasta Virve Mattilan dramatisoima ja ohjaama näytelmä. Päärooleissa Terho Haimi ja Anni Siekkeli. Esitys on koko perheelle soveltuva komedia, joka on tulvillaan Secretsin säestämää tarttuvaa 60-luvun iskelmää ja rautalankaa, hauskoja koreografioita ja aikakauden puvustusta. Lue tarkemmat tiedot kesäteatterin omilta sivuilta. Liput ennakkoon NetTicketistä!

Tirvalle, Tirvan lavan yhteyteen rakennettu kesäteatteri katsomoineen valmistui vuonna 2009, ja se on siitä asti toiminut tirvalaisen teatteritaiteen keskusnäyttämönä. Kesällä 2022 Tirvan Nuorisoseuran kesäteatteri esitti Heini Junkkaalan käsikirjoittaman ja Sami Sivosen ohjaaman näytelmän 10 tikkua laudalla. Muita viime vuosien projekteja ovat olleet huikean suosion saavuttaneet juureva tangoesitys Onnen maa (2019), kantrimusiikilla ladattu komedia Lännen pelurit (2017), musiikkipitoinen farssi Illalla, illalla! (2015), juhlavuoden historiallinen näytelmä Tirvan Iita (2013), lapsille suunnattu esitys Rasmus reissussa (2011) sekä kahtena peräkkäisenä kesänä esitetty Tukkijoella (2009–2010).

Seuraa Tirvan kesäteatteria somessa, niin pysyt juonessa mukana jo harjoituskaudella. Meidät löytää Facebookista, Instagramista, TikTokista ja YouTubesta nimellä @tirvankesateatteri.

Kesäteatteriesityksen Tirvan Iita näyttelijäkaarti 2013. © Jukka Autti

TIEDOTTAMINEN
Nuorisoseura tiedottaa tapahtumistaan jäsentiedotteellaan. Seuran muu tiedottaminen tapahtuu Tirvan nettisivuilla, nuorisoseuran sosiaalisen median tileillä ja kylän ilmoitustaululla (viralliset kokousilmoitukset ja tapahtumailmoittelu).

Tirvan Nuorisoseuran vuoden 2022 toimintakertomuksen voit lukea tästä.

Nuorisoseuran johtokunta kokoontuu tarvittavan määrän kertoja vuodessa. Seuran sääntömääräisiä vuosikokouksia on kaksi; kevätkokous ja syyskokous, jonne kaikki ovat tervetulleita.


YHTEYSTIEDOT – Tirvan Nuorisoseura ry:n johtokunta

• Puheenjohtaja Arja Siekkeli 040 741 9929, arja.siekkeli@gmail.com
• Varapuheenjohtaja, tiedottaja Tanja Rämä 040 538 4776, tanja_rama@outlook.com
• Sihteeri Kai Laihinen 050 562 0269, kailaihinen86@gmail.com
• Rahastonhoitaja Reijo Hurskainen

• Johtokunnan muut jäsenet: Rilla Eklund, Taija Havasto, Silva Kärpänoja, Miia Vainonen, Sovi Vääntäjä ja Anastasia Tsoli.

Ota yhteyttä sähköpostitse tirvan.nuorisoseura@gmail.com


LIITY JÄSENEKSI – Tirvan Nuorisoseura ry:n vuosittainen jäsenmaksu
Määrä: Lapset alle 18 vuotta 10 euroa, aikuiset 20 euroa, kannatusjäsenet 50 euroa. Uutena jäsenenä sinun tulee täyttää jäsentietolomake. A
iempina vuosina jäsenmaksua maksaneet jäsenet saavat laskut sähköpostitse tai postitse. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!