Nuorisoseura

Tirvan Nuorisoseura ry:n tarkoituksena on synnyttää ja pitää yllä positiivista, tulevaisuuteen suuntaavaa toimintaa alueensa väestön keskuudessa. Varsinkin lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan tulee tukea itsetunnon tervettä kehitystä. Seura toimii määrätietoisesti kotiseudun ja sen asukkaiden, nuorten ja kaiken ikäisten hyväksi. Tirvan Nuorisoseuraan kuuluu toistasataa jäsentä.

TAPAHTUMATOIMINTA
Nuorisoseuran jokavuotiseen tapahtumatoimintaan kuuluu keväisin järjestettävä Marianpäivärieha sekä kesäisin järjestettävä kesäretki huvipuistoon tai muuhun lasten suosimaan kohteeseen sekä loppuvuodesta vietetään Kekri-iltaa. Muuta kurssi- ja ohjelmatoimintaa ovat olleet muun muassa zumba-kurssit, pilatestunnit, maalaustyöpaja ja EA-kurssi. Nuorisoseuralaiset osallistuvat lisäksi toiminnallaan ja esityksillään Seurala-yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin.

KERHOTOIMINTA
Kerhotoimintaa järjestetään mahdollisuuksien mukaan, yleensä vuorovuosin näytelmätoiminnan kanssa, sillä seuran voimavarat täytyy keskittää siihen mikä milläkin hetkellä vie eniten aikaa. Lähivuosina aktiviteettina on ollut mm. taide-, tanhu- ja pesiskerhoja. Kerhotoiminta kaipaa kiinnostuneita ohjaajia, jotka ovat valmiita toimimaan lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan. Lasten Luova Lava -kerho ja kesäkuuhun sijoittuva viikon Luova Lava -leiri kannustavat lapsia ja nuoria teatterin pariin.

NÄYTELMÄTOIMINTA
Tirvalaiset ovat aktiivista teatterikansaa ja erityisen innokkaita näyttelijöitä ja kesäteatterintekijöitä. Tirvalle, Tirvan lavan yhteyteen rakennettu kesäteatteri katsomoineen valmistui vuonna 2009, ja se on siitä asti toiminut tirvalaisen teatteritaiteen keskusnäyttämönä. Kesällä 2022 Tirvan Nuorisoseuran kesäteatteri esitti Heini Junkkaalan käsikirjoittaman ja Sami Sivosen ohjaaman näytelmän 10 tikkua laudalla. Muita viime vuosien projekteja ovat olleet huikean suosion saavuttaneet juureva tangoesitys Onnen maa (2019), kantrimusiikilla ladattu komedia Lännen pelurit (2017), musiikkipitoinen farssi Illalla, illalla! (2015), juhlavuoden historiallinen näytelmä Tirvan Iita (2013), lapsille suunnattu esitys Rasmus reissussa (2011) sekä kahtena peräkkäisenä kesänä esitetty Tukkijoella (2009–2010).

Seuraa Tirvan kesäteatteria somessa, niin pysyt juonessa mukana jo harjoituskaudella. Meidät löytää Facebookista, Instagramista, TikTokista ja YouTubesta nimellä @tirvankesateatteri.

Kesäteatteriesityksen Tirvan Iita näyttelijäkaarti 2013. © Jukka Autti

TIEDOTTAMINEN
Nuorisoseura tiedottaa tapahtumistaan jäsentiedotteellaan. Seuran muu tiedottaminen tapahtuu Tirvan nettisivuilla, nuorisoseuran Facebook-sivuilla ja kylän ilmoitustaululla (viralliset kokousilmoitukset ja tapahtumailmoittelu). Jäsentiedote 1/2023 on julkaistu 7.2. ja pääset lukemaan sitä tästä.

Tirvan Nuorisoseuran vuoden 2022 toimintakertomuksen voit lukea tästä.

Nuorisoseuran johtokunta kokoontuu tarvittavan määrän kertoja vuodessa. Seuran sääntömääräisiä vuosikokouksia on kaksi; kevätkokous ja syyskokous, jonne kaikki ovat tervetulleita.


YHTEYSTIEDOT – Tirvan Nuorisoseura ry:n johtokunta

• Puheenjohtaja Arja Siekkeli 040 741 9929, arja.siekkeli@gmail.com
• Varapuheenjohtaja, tiedottaja Tanja Rämä 040 538 4776, tanja_rama@outlook.com
• Sihteeri Elena Suomalainen, 044 349 4277, elena.suomalainen@gmail.com

• Johtokunnan muut jäsenet: Silva Kärpänoja, Miia Vainonen, Sovi Vääntäjä, Taija Havasto, Anastasia Tsoli ja Kai Laihinen.

Johtokunnan ulkopuolinen taloudenhoitaja on Tiina Palmroos.

Ota yhteyttä sähköpostitse tirvan.nuorisoseura@gmail.com


LIITY JÄSENEKSI – Tirvan Nuorisoseura ry:n vuosittainen jäsenmaksu
Määrä: Lapset alle 18 vuotta 10 euroa, aikuiset 20 euroa, kannatusjäsenet 50 euroa. Uutena jäsenenä sinun tulee täyttää jäsentietolomake. A
iempina vuosina jäsenmaksua maksaneet jäsenet saavat laskut sähköpostitse tai postitse. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!